LaborMed a avut la 6 luni afaceri de 16 milioane euro, similare celor din ianuarie - iunie 2008, pe fondul deprecierii leului şi a reducerii preţurilor la medicamente, potrivit directorului general, Stephen Stead, care apreciază că achiziţia Ozone va permite menţinerea profitabilităţii în acest an. „În volum, afacerile LaborMed au fost mai mari comparativ cu primul semestru al anului trecut, dar din punct de vedere valoric am fost afectaţi de slăbirea monedei naţionale �
LaborMed a avut la 6 luni afaceri de 16 milioane euro, similare celor din ianuarie - iunie 2008, pe fondul deprecierii leului şi a reducerii preţurilor la medicamente, potrivit directorului general, Stephen Stead, care apreciază că achiziţia Ozone va permite menţinerea profitabilităţii în acest an.
„În volum, afacerile LaborMed au fost mai mari comparativ cu primul semestru al anului trecut, dar din punct de vedere valoric am fost afectaţi de slăbirea monedei naţionale şi de reducerea preţurilor impusă de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie”, a declarat Stephen Stead.
Scăderea preţurilor a afectat afacerile companiei
Începând cu 1 aprilie, preţul din farmacii al medicamentelor de import a scăzut în medie cu 10%, odată cu intrarea în vigoare a ordinului Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea normelor privind modul de calcul al preţurilor la medicamentele de uz uman. De asemenea, s-a permis distribuitorilor să cumpere produsele de la furnizori în lei.
„Noi nu facem public profitul, dar este suficient să spunem că măsura luată de Ministerul Sănătăţii a dus la reducerea cu 27% a preţurilor la medicamentele noastre şi a avut un impact negativ puternic asupra afacerii (…). În plus, noi importăm materia primă în dolari şi euro, astfel că există un impact din acest punct de vedere”, a menţionat Stead.
Portofoliul Ozone va susţine LaborMed
Stead apreciază însă că achiz