Fericirea este relativă, au spus filosofii. Nu îţi dai seama că ai avut-o decât după ce ai pierdut-o. Însă, anumite constante, cum ar fi o bună dispoziţie, sau relaţiile armonioase cu cei din jur, pot contribui la realizarea algoritmului pentru o fericire de durată. Sursa: http://images.quickblogcast.com/42494-38842/happiness3.jpg
Un aspect pozitiv este acela că oamenii sunt mereu dornici să înveţe şi să se dezvolte, deci, aşa cum putem să ne antrenăm muşchii pentru a deveni mai puternici, tot aşa putem exersa ca, la nivel mental, să găsim plăcere chiar şi în lucrurile mărunte, intrate de mult în cotidian. În ciuda trecutului şi a circumstanţelor, spiritul este maleabil.
Dintre regulile simple pentru a fi cât mai fericit, amintim:
Lasă-te purtat de val
Gândeşte-te la ultima activitate pe care ai avut-o şi care ţi-a dat satisfacţie. Răspunsurile pot fi multiple - de la o partidă de tenis reuşită, o conversaţie de două ore la telefon cu cel mai bun prieten, până la micuţa grădină din faţa casei sau de la scara blocului. Oricare ar fi motivul, că te simţi atât de bine certifică faptul că te-ai lăsat "purtat de val".
Conceptul îi aparţine psihologului Mihaly Csikszentmihalyi şi se referă la intrarea în starea în care individul este în totalitate absorbit de o activitate. Astfel, apare un echilibru între provocare şi dezinvoltură.
O asfel de stare de spirit este specifică artiştilor, atleţilor sau credincioşilor practicanţi, însă nu îi exclude şi pe restul oamenilor.
În concluzie, găseşte o activitate care îţi face plăcere şi cufundă-te în ea.
Apreciază lucrurile mărunte
Uneori este destul de dificil să fim atenţi la tot ce ne înconjoară. Cu traficul infernal, de multe ori este mai la îndemână să porneşti radioul şi să asculţi muzică decât să admiri peisajul