Produsul Intern But a înregistrat în cel de-al doilea trimestru o scădere de 8,8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere de aproximativ 10%. Conform primelor estimări privind evoluţia Produsului Intern Brut în trimestrul II 2009, acesta s-a redus, comparativ cu trimestrul I 2009, cu 1,2%. În primele 6 luni ale acestui an, economia noastră a cunoscut o scădere de 7,6%. Analiştii se aşteptau la o scădere
Produsul Intern But a înregistrat în cel de-al doilea trimestru o scădere de 8,8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere de aproximativ 10%.
Conform primelor estimări privind evoluţia Produsului Intern Brut în trimestrul II 2009, acesta s-a redus, comparativ cu trimestrul I 2009, cu 1,2%.
În primele 6 luni ale acestui an, economia noastră a cunoscut o scădere de 7,6%.
Analiştii se aşteptau la o scădere de 10%
Media estimărilor analiştilor indica o contracţie a economiei de 9,4% pentru trimestrul al doilea.
Cel mai pesimist dintre analişti era Laurian Lungu, director al Macroanalitica, care considera zilele trecute că economia avea să scadă cu circa 10% în trimestrul al doilea faţă de perioada similară a anului trecut.
Şi Nicolaie Chidesciuc, senior-economist la ING Bank România, menţiona, pe data de 11 august, că exista riscul ca scăderea economiei să fie de peste 10% în trimestrul al doilea, deşi estima un declin al PIB-ului de 9,7%.
România a înregistrat în trimestrul al doilea şi al treilea din 2008 creşteri economice record, de 9,3%, respectiv, 9,1%.
În 2008, România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 7,1%. În primul trimestru al acestui an, economia s-a contractat cu 7,6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza scăderilor mai accentuate în agricultură şi indus