Şi agentul principal Petre Alexandru va fi văzut şi va fi aflat atâtea din 1981, când a intrat în Miliţie, şi până în 2009, care trebuia să fie anul pensionării sale. Poliţist într-un oraş de cuţitari, nu s-ar fi gândit vreodată că va sfârşi ca un chelner, cu capul în tava cu fripturi.
"22 iulie 2009.
La Poliţia oraşului Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, a avut loc şedinţa de bilanţ. Bilanţul a fost pozitiv, reflectând activitatea rodnică a cadrelor, rezultatele deosebite în combaterea fenomenelor infracţionale şi în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în localitate. Conducerea Poliţiei oraşului Ţăndărei a primit felicitări din partea organelor superioare.
Prezentarea raportului de activitate a fost urmată de o scurtă analiză, ce s-ar fi dorit a fi prelungită într-un cadru neprotocolar, la un grătar în incinta fabricii de cărămidă din localitate.
Din păcate, momentul solemn a fost umbrit de un eveniment regretabil. Agentul principal Petre Alexandru a decedat la datorie, fiind accidentat mortal în timp ce executa misiunea ordonată. Lucrătorul, aflat la volanul autoturismului de serviciu, a fost surprins de trenul personal numărul cutare în timp ce traversa calea ferată, grăbindu-se să aducă la grătar fleicile ce urmau a fi consumate de superiorii săi în cadrul întâlnirii neprotocolare.
Bilanţul Poliţiei oraşului Ţăndărei s-a finalizat într-o notă tristă. Agentul Petre Alexandru a fost un poliţist conştiincios, care şi-a îndeplinit întocmai şi la timp îndatoririle de serviciu şi a înregistrat calificative maxime. Cadrele superioare din conducerea Poliţiei Ţăndărei, dar şi a IJP Ialomiţa depun în prezent eforturi pentru muşamalizarea accidentului de muncă, dar şi pentru înlăturarea răspunderii lor administrative, întrucât răspunderea penală este înlăturată, aparţinând exclusiv mortului care, fie-i ţărâna uşoară,