Născut la Aleșd, Claudiu a studiat la Institutul de Marină din Constanța. Între 2007 și 2008 a fost căpitan pe două nave, de patru și de cinci stele.
Claudiu Negruți este unul dintre bihorenii care au plecat în lumea largă și au reușit să se impună prin muncă și exemplu personal. Orfan de tată și crescut de o mamă singură încă de la vârsta de opt luni, Claudiu a ajuns să-și îndeplinească, pas cu pas, toate visurile, chiar și pe cele mai îndrăznețe. Între 2007 și 2008 a petrecut opt luni în calitate de deck officer pe două nave de pasageri, una de cinci stele și cealaltă de patru stele, răspunzând de tot ceea ce însemna întreținerea acestor nave de lux, fiind al doilea om ca importanță pe vas și având în subordine câte 40 de persoane. Realizarea sa este cu atât mai impresionantă cu cât, fiind român, a trebuit să lupte de trei ori mai mult pentru a obține poziția dorită. “Ca român, ca să ajungi în funcție într-un colectiv internațional trebuie să fii excelent, ca să fii considerat bun. Trebuie să lupți de trei ori mai mult ”, spune Claudiu, după experiența care l-a transformat în “primul căpitan român pe o pasageră de cinci stele”.
Trăiește bine
Cum a ajuns un tânăr absolvent de liceu, din Aleșd, să lucreze pe cele mai luxoase vase de croazieră, precum Century (4 stele) și Azamara Quest (5 stele)? Propunându-și obiective, pe care le-a atins pas cu pas. Avea 18 ani când i-a promis mamei sale că va intra printre primii zece la Institutul de Marină Civilă, din Constanța. “Am reușit cu 8.50, al zecelea pe listă”, își amintește Claudiu, recunoscând că dorința de a ajunge marinar a venit ca urmare a vacanțelor petrecute pe litoral și a impresiei pe care uniformele albe o lăsaseră asupra sa. Nu i-a fost ușor să se integreze, ca ardelean, în colectivul de la institut, dar fiindcă întotdeauna i-a plăcut să ia viața în piept și să evite, cu orice preț, rutina, c