Mierea a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri ca medicament. Pe langa proprietatile sale curative, mierea mai este considerata si un simbol al iubirii in mitologie.
Apare chiar si in Vechiul Testament, in descrierea Paradisului, unde curg rauri de miere. Deci mierea nu este numai simbolul vietii si al iubirii, dar intrebuintarile sale practice o confirma drept esenta a existentei, potriviti specialistilor in medicina naturista, citati de care2.com.
Raceala, tuse, dureri de gat, guturai, ulcer, arsuri, toate isi gasesc remediul in retele naturiste cu miere. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati.
Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se in celule toxice, daunatoare organismului.
Tocmai de aceea, specialistii recomanda ca mierea sa nu se consume in mancare ci numai proaspata, adaugata in ceai sau deserturi sau pur si simplu dimineata, pe stomacul gol.
Retete, intrebuintari
Pentru obezitate, tensiune arteriala ridicata si colesterol peste limita normala, bea dimineata pe stomacul gol o cana cu apa fierbinte in care ai adaugat putina miere si un strop de otet.
Medicii naturisti cred ca mierea reduce stratul de grasime din organism si, implicit, atat colestertolul cat si tensiunea arteriala vor fi diminuate la o valoare normala.
Pentru a indeparta simptomele artritei, ia zilnic o lingura de miere impreuna cu pudra de gugulu, o rasina aromanta obtinuta din planta Commimphora mukul, originara din India.
Pentru orice forma de ulcer, mierea aplicata direct pe zona afectata, cu putin tumeric, face minuni. In cazul ulcerului bucal, combinatia va provoca salivatie si astfel se vor elimina toxinele.
Pentru ulcer intern, incearca sa bei doua cani d