O călătorie în străinătate sau o reuniune de familie reprezintă motive foarte bune pentru a investi într-o cameră video. Cei care au de gând să îşi achiziţioneze un model sunt atenţi la mai multe caracteristici precum tipul senzorului, rezoluţia, zoom-ul optic, dimensiunea ecranului LCD, însă la fel de important este şi suportul media pe care se înregistrează filmele. Camerele video din ziua de azi înregistrează filmele pe mai multe tipuri de suporturi media, de la mini-ca
O călătorie în străinătate sau o reuniune de familie reprezintă motive foarte bune pentru a investi într-o cameră video. Cei care au de gând să îşi achiziţioneze un model sunt atenţi la mai multe caracteristici precum tipul senzorului, rezoluţia, zoom-ul optic, dimensiunea ecranului LCD, însă la fel de important este şi suportul media pe care se înregistrează filmele.
Camerele video din ziua de azi înregistrează filmele pe mai multe tipuri de suporturi media, de la mini-casete până la carduri de memorie. Cei care doresc ca amintirile lor să poată fi văzute şi peste ani de prieteni şi familie, trebuie să ţină cont, în mod special, de mediul de înregistrare şi să investească în cele mai noi tehnologii.
Producătorii de camere video au lansat în ultimii ani aparate care înregistrează pe hard-disc, DVD, Blu-ray şi carduri de memorie, dar care dintre aceste medii de înregistrare este cel mai bun?
MiniDV şi DVD
Digital Video (DV) este un format video digital lansat, în anul 1995, de niponii de la Sony, JVC şi Panasonic. Tot atunci au apărut şi casetele miniDV, care au devenit standardul pentru camerele video pentru amatori şi profesionişti. Sistemul miniDV e folosit pe foarte multe camere, de la cele ieftine până la cele profesionale cu trei cipuri (3xCCD).
Camerele video care folosesc casete miniDV sunt în prezent printre cele mai ieftine de pe piaţa românească, având