După ce DSP Sibiu a ordonat ieri scoaterea de pe piaţă a berii Redd’s fresh pe motiv că ar conţine un aditiv interzis, respectiv acid malic, producătorul vine cu argumente că berea nu are nicio problemă. Ma jos puteţi citi în întregime comunicatul remis de reprezentanţii companiei producătoare:
“Produsul Redd’s Fresh este un produs sigur , care nu ridică niciun fel de probleme legate de siguranţă de consum. Din păcate există o problemă de interpretare legală referitoare la prezenţa acidului malic în bere, care face că în momentul de faţă produsul Redd’s Fresh să fie considerat neconform şi de aceea am trecut deja imediat la înlocuirea produsului . Reţetă Redd’s Fresh tocmai a fost revizuită, prin alinierea acesteia la variantă de bere cu arome – Redd’s Sun, care este conformă cu cerinţele legale. Produsul nou este deja în curs de distribuţie.
Încă o data, dorim să accentuăm faptul că Redd’s Fresh este un produs sigur, reţetă fiind folosită de peste 10 ani în diverse ţări unde ne desfăşurăm activitatea. Acidul malic este un ingredient sigur, fiind întâlnit în stare naturală în fructe precum mere, pere, struguri, etc. Este un ingredient folosit pe scară largă în industria alimentară în Europa şi România, fiind des prezent în produse pe care le consumăm în mod obişnuit (gemuri, dulceţuri, vinuri, sucuri, prăjituri cu fructe). De asemenea folosirea lui este admisă în sortimente de bere din multe ţări, aşa cum sunt: Canada, Rusia, Africa de Sud.
Atât în România cât şi în Europa, acidul malic figurează pe lista aditivilor admişi spre a fi folosiţi în produsele alimentare. Legislaţia nu menţionează însă în mod specific acest ingredient pentru includere în reţetă de bere, alături de alţi aditivi permişi în acest scop. De aici şi apariţia problemei de interpretare legală. Am acţionat întotdeauna cu bună credinţa în comercializarea produsului, inf