Fostul preşedinte al comisiei parlamentare de anchetă în cazul CIA, Norica Nicolai respinge la RFI acuzaţiile apărute joi, 13 august, în presa americană. Una dintre închisorile secrete ale CIA s-a aflat într-o clădire renovată situată pe o stradă intens circulată din Bucureşti, susţin foşti oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane, citaţi de New York Times. "Cred că cei care pot face lumină cu privire la această afirmaţie sunt oficialii americani, oficialii CIA, pentru că nici o ţară, inclusiv România nu are posibilitatea de a investiga proiectele CIA şi modul în care acestea s-au realizat sau nu", afirmă vice-preşedintele PNL.
Fostul preşedinte al comisiei parlamentare de anchetă în cazul CIA, Norica Nicolai (audio) respinge la RFI acuzaţiile apărute joi, 13 august, în presa americană.
Una dintre închisorile secrete ale CIA s-a aflat într-o clădire renovată situată pe o stradă intens circulată din Bucureşti, susţin foşti oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane, citaţi de New York Times.
"Informaţia nu a fost avută în vedere de nici una din comisiile care s-au preocupat de acest subiect la nivel european. Să nu uităm că a existat o comisie a Parlamentului European, condusă de domnul Coelho, o comisie la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, condusă de Dick Marty, nici una din ele nu a avut această informaţie, nu a investigat pe această informaţie", spune Norica Nicolai.
"În plus, informaţia vizează un proiect al CIA, în opinia mea, nu o realitate, pentru că oficialului despre care se vorbeşte în articol şi care înţeleg că a lucrat în componenta administrativă a CIA-ului i s-ar fi cerut, se afirmă, să se preocupe de organizarea unor astfel de detenţii în trei state, România, Maroc şi un stat fost membru al blocului sovietic. Cred că cei care pot face lumină cu privire la această afirmaţie sunt oficialii am