Ca să-şi facă meseria, unii sunt nevoiţi să-şi folosească la serviciu maşinile personale şi chiar să le repare cu banii lor pe cele de serviciu.
Meseria de poliţist pe timp de criză se dovedeşte destul de costisitoare pentru unii dintre angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor din Moldova. Cei mai afectaţi de lipsa banilor sunt agenţii din Iaşi.
„Merg cu maşina personală din comoditate”
Unii poliţişti se plâng că trebuie să umble la buzunarul propriu pentru a-şi îndeplini misiunile. „Uneori trebuie să folosim şi maşinile personale pentru că nu avem tot timpul o maşină de serviciu, iar dacă se strică aceasta trebuie să cumpărăm noi piesa şi să suportăm montajul, dacă vrem să avem cu ce să ne deplasăm“, s-a plâns un poliţist ieşean.
De cealaltă parte, şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi susţin că niciun poliţist nu a fost obligat până acum, să-şi folosească autoturismul personal la serviciu. „Este o situaţie mai grea acum dar nu-i obligă nimeni să meargă cu maşina personală. Cred că fac acest lucru din comoditate“, a precizat comisarul Liviu Zanfirescu, şeful IPJ Iaşi.
Colegii de la Neamţ au mai folosit şi ei maşinile personale. Reprezentanţii inspectoratului spun că o perioadă benzina le-a fost decontată. „Înainte se mergea pe bază unui ordin de serviciu iar benzina era decontată. Acum, nu mai sunt bani de decont“, a spus Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Reprezentanţii poliţiştilor din Suceava spun că, deocamdată, nu a fost nevoie ca vreun angajat să-şi folosească autoturismul personal pentru a-şi îndeplini misiunile.
„Avem un efectiv de aproximativ 300 de maşini, toate în stare perfectă de funcţionare”, explică Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Poliţiştii botoşăneni spun că au învăţat să-şi raţionalizeze resursele, astfel în