Bondrea senior a trecut doar prin şcoli de partid, toate urmate la fără frecvenţă, iar Bondrea junior a fost lector la Academia „Ştefan Gheorghiu“. Aurelian Gh. Bondrea scoate pe bandă rulantă absolvenţi de facultate şi profesori universitari, aşa cum se făcea la şcolile de partid urmate de el. Aurelian Bondrea senior şi-a făcut studiile în cel mai pervertit sistem de educaţie din România - şcolile de partid ale anilor ’50, înfiinţate pentru a-i travesti în intelectuali pe propagandiştii selectaţi să înlocuiască elitele româneşti aruncate în puşcării.
Citiţi şi: „Profesorii pirat“ de la „Spiru Haret“
Dreptul, făcut în prelungiriÎnvăţământul la distanţă, din ce în ce mai contestatCentrele ID Spiru Haret, desfiinţate. Universitatea nu are încă o poziţie oficială
"Spiru Haret" continuă înscrierile, deşi nu are voie să organizeze admitereEmil Boc acuză tergiversarea raportului "Spiru Haret"Procesul "Spiru Haret", amânat pentru că Guvernul nu îl recunoaşte pe rectorul universităţiiMinisterul Educaţiei a propus desfiinţarea învăţământului la distanţă de la " Spiru Haret"
Propagandist „Secera şi ciocanul“
Potrivit dosarului de cadre, Bondrea senior a început liceul în 1944, la 16 ani, în sistem fără frecvenţă. Nu se spune când l-a absolvit. În 1946, la 18 ani, s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România (cum se numea atunci PCR). De aici, viaţa sa a luat o turnură spectaculoasă, graţie partidului ce avea să conducă România 50 de ani.
După numai un an de liceu, ajunge învăţător suplinitor şi apoi directorul căminului cultural din comuna natală - Mateieşti, judeţul Vâlcea. Despre acest interval din viaţa sa, dosarul de cadre spune lapidar că i‑au fost încredinţate „diferite sarcini de răspundere şi a participat la acţiunile întreprinse de partid în comună“.
Ce însemnau aceste acţiuni aflăm din d