Dacă a fost marţi, a fost "Dor de Callatis" - gala folclorului românesc. Voci de aur i-au făcut pe spectatori să încingă hore pe gradenuri. Maria Dragomiroiu şi Aurel Tămaş au prezentat cea de-a doua seară populară de festival.
Florentina Satmari sau Mămuca - aşa cum îi spun moldovenii, sau Împărăteasa - cum îi spune restul lumii -, a reuşit (pentru a mia oară, e adevărat) să realizeze un spectacol fără cusur. Totul a funcţionat nemţeşte. Noi îndrăznim să o numim instituţie pe Florentina Satmari. Este în stare să organizeze aproape singură o gală, fără ca producătorul festivalului să aibă vreun stres. Daniela Condurache, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Steliana Sima, Sava Negrean Brudaşcu, Cornel Borza, Maria Didraga, Olguţa Berbec, Gelu Voicu, Cristian Pomohaci, Aneta Stan, Gheorghe Turda, Nina Predescu, Ansamblul "Baladele Deltei", Ansamblul "Plaiuri Dobrogene", Orchestra "Dor Românesc", dirijată de Ştefan Cigu. Debuturi la "Dor de Callatis": Alexandru Recolciuc şi Alina Trascău.
"CELE MAI FRUMOASE"
În acest an, Festivalul Callatis are un alt imn, interpretat de Răzvan Ştefaniu (Răzvan di Stefano, pe numele de scenă) din trupa Ro-Mania. Dany Alexandrescu şi Radu Fornea (K1) au compus noul imn, care deschide în fiecare seară festivalul din Portul Turistic Mangalia. Ro-Mania va avea de susţinut şi un minirecital sâmbătă seară, când se alege Miss Diaspora. Nu întâmplător, Cătălin, Răzvan şi Ionuţ vor fi prezenţi printre domnişoarele care se luptă pentru un titlu de frumuseţe. Trupa etno-dance a început cu câteva luni în urmă campania "Cele mai frumoase", la care a participat şi Monica Columbeanu. Surprinzător, doamna Columbeanu va lipsi cu desăvârşire de la Callatis. Se pare că a devenit persona non grata şi, ca atare, nu va fi nici în culise, nici pe scenă. Asta da premieră! În ultimii ani n-a fos