Universitatea Spiru Haret obţine o primă victorie în conflictul juridic cu Ministerul Educaţiei. Instituţia de învăţământ superior a câştigat procesul de la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis vineri suspendarea a două articole din HG de Guvern ce elimină Universitatea de pe lista celor acreditate.
Universitatea Spiru Haret obţine o primă victorie în conflictul juridic cu Ministerul Educaţiei. Instituţia de învăţământ superior a câştigat procesul de la Curtea de Apel Bucureşti.
Instanţa a decis vineri suspendarea a două articole din Hotărârea de Guvern ce elimină Universitatea Spiru Haret de pe lista celor acreditate şi care interzice organizarea admiterii pentru 2009 - 2010. Verdictul poate fi atacat de Minister.
Ministrul Educaţiei a propus recent desfiinţarea învăţământului la distanţă în cazul Universităţii Spiru Haret.
Ecaterina Andronescu sugerează de asemenea interzicerea activităţii în cele nouă centre din străinătate, invalidarea Cartei universitare şi a titlurilor de conferenţiar şi profesor conferite de universitate.
Ministrul spune că a propus mai multe măsuri ce trebuie puse în aplicare imediat, pentru ca universitatea să intre în legalitate.
"În cazul în care Universitatea Spiru Haret nu aplică prevederile pentru intrarea în legalitate, Ministerul Educaţiei va declanşa procedurile de lichidare a Universităţii", a afirmat Ecaterina Andronescu pe data de 8 august.
Studenţii înmatriculaţi la formade învăţământ la distanţă urmează să finalizeze studiile la alte programe acreditate.
Ecaterina Andronescu mai declară că Spiru Haret trebuie să organizeze alegeri ale structurilor de conducere, în conformitate cu noua Cartă pe care o vor elabora.
Universitatea Spiru Haret a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru că au scos instituţia de pe lista celor acreditate. Rectorul Universităţii, Aur