Câştigă mai bine, munceşte mai mult, are mai multe pe cap. Acestea par, la prima vedere, beneficiile emancipării femeii în România. Are probleme chiar şi atunci când aduce acasă mai mulţi bani decât el. Şi asta pentru că bărbaţii au înţeles doar că banii stabilesc ierarhia în capitalism. Femeile din mediul urban joacă un rol activ în susţinerea financiară a familiei, peste jumătate dintre ele contribuind cu până la 40% la bugetul casei, arată un studiu recent realizat de SMARK împreună cu Brennan Research & Consultants. Dar ce te faci când femeia e cea care „ţine“ casa? Devine ea „şeful“ sau, dimpotrivă, trebuie să suporte ieşirile orgolioase ale bărbatului detronat?
Citiţi şi:
Femeile acceptă aventurile de o noapte doar cu bărbaţi irezistibiliFemei care spun „totul despre sex“
Când banii ei sunt banii lor
„Sora mea lucrează pentru firma ei. Câştigă binişor, are şi ceva bani deoparte. E ok din punct de vedere financiar. Soţul ei (sunt căsătoriţi de cinci ani) lucrează şi el în firma lui, în asociere cu un amic. Nu câştigă chiar atât de bine ca sora mea, însă nu se poate plânge. Sora şi cumnatul meu sunt cu banii împreună, plătesc totul împreună. Problema este că el cheltuieşte foarte mulţi bani pe tot felul de «lucruri bărbăteşti» - gen maşină (pe care şi-o schimbă cam la şase luni), investeşte fără să se gândească de două ori, îşi face cumpărăturile de la cele mai scumpe magazine, merge la piscină la Marriott, vrea excursii în străinătate“, scrie Bianca pe un forum de discuţii despre femei şi despre rolul lor în familie.
Amănuntele despre viaţa propriei surori continuă: „Ea cheltuieşte mai ales pentru casă şi copil (au un puşti de trei ani), plus, evident, lucrurile femeieşti absolut necesare: o cosmetică, un coafor, o pereche de pantofi. De multe ori îi dă bani soţului pentru că acesta, la cât e