Nemulţumiţi de despăgubiri, aceştia ameninţă că vor da statul în judecată În această dimineaţă, Ana Ciriperu, la cei 79 de ani, una dintre femeile evacuate din faţa saramurii, ducea într-o pungă din plastic, mâncare la câinele lup, singurul care a rămas de pază la gospodăria din care a fost evacuată la 8 august. Bunurile din casă i-au fost mutate la complexul comercial din centrul oraşului, iar ea locuieşte într-un apartament din oraş. „Nu dorm la apartament şi nici aici acasă, ci merg în oraş, la copii. Vin însă în fiecare zi să dau de mâncare la câine. Sunt necăjită rău, maică! Sunt la a treia strămutare“, mărturiseşte bătrâna. Ana Ciriperu îşi aminteşte că prima dată a fost evacuată în 1991.
„Atunci m-au mutat din cauza motorinei, că venea peste noi şi mirosea de nu puteai să găteşti sau să mănânci ceva“, spune bătrâna. A doua oară, a fost evacuată în 2001, când a picat Câmpul II Ţeica.
„Ne-am ars cu ciorbă, acum suflăm şi în iaurt“
„A venit saramura amestecată cu motorină peste casa noastră. Soţul a suferit atunci un atac cerebral, în urma căruia a rămas paralizat. A stat la pat până în 2007, când a murit“, povesteşte Ana Ciriperu. Din 2001 s-a mutat în satul Cosota din Ocne. „Acum vine saramura din Câmpul I. Pot să mă mute şi de cinci ori, că mie nu îmi e frică“, susţine bătrâna, care va pleca din Ocne. Ea a acceptat să i se facă o altă casă în cartierul Copăcelu din Râmnicu Vâlcea.
Familia Fetele este propusă pentru a fi evacuată a doua oară, dar oamenii refuză să plece. „Am mai fost evacuaţi în 2001, când a picat Ţeica. Atunci am pierdut casa, fânarul, alte anexe şi 11.000 de metri pătraţi de teren. Ne-au dat 60.000 de lei, doar pe casă. Pe teren nu am primit nimic. Deci, ne-am ars o dată cu ciorbă, acum suflăm şi în iaurt“, povesteşte Veronica Fetele. Familia şi-a construit o a doua casă, cu zece camere, după ce a