Directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş se luptă cu problema concedierilor. Liviu Neguţ face demersuri, alături de angajaţii AJOFM Timiş, pentru a plasa pe piaţa muncii bănăţeni rămaşi fără joburi. PROFIL
Născut - 02.12.1956.
Studii - Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest.
Familie - Jumătate din familia sa se află la Arad
Cum este şomajul din Timiş comparativ cu alte regiuni similare din străinătate?
În cadrul AJOFM Timiş, cercetăm situaţia din alte ţări, iar judeţul nostru stă încă bine din punct de vedere al şomajului. Deşi a crescut simţitor, rata şomajului din Timiş este comparabilă cu cea din regiuni austriece şi sperăm să o menţinem sub pragul de patru la sută.
Cum îşi pot găsi un loc de muncă timişorenii disponibilizaţi ?
După ce sunt daţi afară, oamenii trebuie să îşi pregătească dosarele de şomaj şi să vină cu ele la AJOFM. Ei sunt introduşi în baza noastră de date, împreună cu specializarea şi experienţa dobândită. De aici înainte, angajaţii AJOFM caută în permanenţă locuri de muncă pentru şomerii din Timiş. Periodic, primim de la companii liste cu joburile vacante. Cum apare un loc de muncă nou, colegii mei caută în baza de date oameni care se potrivesc profilului cerut de firmele angajatoare.
Cine mai face angajări pe timp de criză ?
Firmele din industria uşoară sunt cele care continuă să facă angajări. Pe listele cu angajatorii care mai au nevoie de forţă de muncă avem, săptămâna aceasta, societăţi din domeniul confecţiilor. De asemenea, se mai caută sudori, mecanici şi agenţi de pază. Firmele acestea preferă să angajeze şomeri datorită subvenţiilor primite pentru aceştia.
Cum integraţi tinerii pe piaţa muncii ?
Am lansat recent proiectul „Şanse pentru tineri”, care are