Arădeanul îşi doreşte să trăiască într-un oraş nepoluat, motiv pentru care s-a alăturat prietenului său, Eugen, în cadrul unei ample campanii de eliminare a mizeriei. PROFIL
Născut - 16 septembrie 1985, Arad.
Studii - Facultatea de Arte Plastice şi Vizuale Timişoara, Secţia sculptură.
Familie - Necăsătorit
Arădeanul crede că un mediu curat înseamnă sănătate. De aceea, în opinia sa, toţi suntem datori să păstrăm mediul cât mai „verde“ pentru că astfel ne păstrăm sănătatea. „Îmi doresc un mod de viaţă curat. De aceea am ales să mă alătur campaniei «Respiră Verde». Am constatat că inconştienţa oamenilor e cea mai dură formă de manifestare faţă de natură. Asta, pentru că aruncă pe străzi tot ce se poate arunca. Mucuri de ţigară, ambalaje, pet-uri. Mai ales la pădure e crimă ce se întâmplă“, a mărturisit Camil Păcurar.
Pentru că în timpul acţiunilor de ecologizare la care a participat a constatat că există şi persoane care fac curăţenie, Camil crede că există şanse să avem, într-o bună zi, un oraş mult mai curat.
„Sunt şi oameni care conştientizează că avem nevoie de un mediu curat şi păstrează curăţenia. Dar, din păcate, sunt prea puţini. Avem nevoie de legi foarte stricte şi amenzi usturătoare. Plăcuţe de averizare şi patrule de poliţie am mai văzut, însă nimeni nu s-a speriat. Mai ales în Pădurea Ceala ar trebui luate urgent măsuri”, spune Camil.
Tone de mizerie
Până acum, Camil a participat la patru campanii de ecologizare, în cartierul Micălaca, pe păşunea dintre malul Mureşului şi liniile de tren. S-a adunat atât de multă mizerie dintr-un sigur loc, încât mirarea celor care au participat la campanie persistă şi acum. „În cele patru campanii de ecologizare, s-au strâns peste opt tone de gunoaie. Inimaginabil ce gunoaie. Pe lângă mult moloz, provenit de la construcţii, am mai găsit îmbră