Ne-am oprit azi pe plajele superbe ale Ciprului. La ţărmul Insulei Afroditei, Mediterana arată parcă cel mai bine, învăluind plajele vaste în tonuri halucinante de turcoaz. Cipru are opţiuni pentru cei mai pretenţioşi dintre turişti: şi pentru petrecăreţi, şi pentru cei care caută liniştea în zăcutul pe plajă, şi pentru pasionaţii de cultură şi istorie, dar şi pentru aventurieri. Dacă pentru occidentali este o destinaţie accesibilă, pentru românul de rând o vacanţ�
Ne-am oprit azi pe plajele superbe ale Ciprului. La ţărmul Insulei Afroditei, Mediterana arată parcă cel mai bine, învăluind plajele vaste în tonuri halucinante de turcoaz. Cipru are opţiuni pentru cei mai pretenţioşi dintre turişti: şi pentru petrecăreţi, şi pentru cei care caută liniştea în zăcutul pe plajă, şi pentru pasionaţii de cultură şi istorie, dar şi pentru aventurieri. Dacă pentru occidentali este o destinaţie accesibilă, pentru românul de rând o vacanţă în Cipru reprezintă, totuşi, un efort financiar, răsplătit pe măsură de căldura locului.
Cipru este membră a Uniunii Europene din 2004, astfel că românii nu au nevoie de viză pentru a-şi face vacanţa aici. Țara a adoptat moneda euro la începutul anului trecut, astfel că scapi şi de calvarul schimbului valutar.
Insula, a treia ca mărime din Marea Mediterană, are un trecut care a lăsat, de-a lungul timpului, urme adânci. Unele, din păcate, nu s-au închis în totalitate nici în ziua de azi.
Insula împărţită în două
Țara este divizată în două: partea de nord, teritoriu recunoscut doar de turci şi administrat chiar de ei, şi partea de sud, care este „bucata” care face parte din Uniunea Europeană. Comunitatea ciprioţilor greci, din sud, este despărţită de cea a ciprioţilor turci prin aşa-numita „Linie Verde”. Inclusiv Nicosia este divizată în două, fiind singura capitală din lume aflată în această situaţie.
Foarte i