A început să scrie de la vârsta de 12 ani, poezii, eseuri, piese de teatru pentru copii şi proză poematică. Timp de doi ani a fost preşedintele cenaclului „Elena Văcărescu”, iar acum are în lucru un volum în care doreşte să îmbine poezia cu teatrul şi proza. Când a trebuit să îşi expună poeziile, a încercat să le dea o formă ermetică astfel încât ceilalţi să nu înţeleagă. A început să îşi aşeze gândurile pe hârtie de la o vârstă fragedă. „La 12-13 ani scriam orice, gânduri, jurnale, mai târziu puţin a intervenit internetul unde am descoperit blogurile, forumurile de discuţii, mi-am făcut la un moment dat şi un blog şi cam de aici a plecat totul,”, povesteşte Iulia.
Bunicul Iuliei, membru al „Societăţii scriitorilor dâmboviţeni”, a observat înclinaţiile spre literatură şi a îndrumat-o spre doamna Alexandrina Dinu, preşedintele cenaclului „Elena Văcărescu”. „Bunicul îmi tot citea lucrările şi m-a trimis la doamna Dinu. Aceasta mi-a corectat lucrările, la început m-a îndrumat, după care mi-a dat mână liberă, îmi mai atrage atenţia când observă devieri de la cursul normal”, povesteşte tânăra scriitoare.
Membră în cenacluri literare din Târgovişte şi Bucureşti
În timpul liceului, Iulia a activat timp de patru ani în cenaclul „Elena Văcărescu” din Târgovişte. „A fost primul meu contact cu lumea asta, un foarte bun punct de plecare pentru cei care vor să scrie. Aici am fost şi preşedinte timp de doi ani”, povesteşte Iulia.
În acelaşi timp cu activitatea din cenaclul „Elena Văcărescu”, Iulia a activat şi la „Săgetătorul”, cenaclul Uniunii Scriitorilor din România, secţiunea tineret. „Doamna Dinu m-a dus şi la „Săgetătorul”, aici am avut ocazia să îl întâlnesc pe academicianul Tudor Opriş, preşedintele secţiunii tineret. Astfel de întâlniri sunt benefice, cunoşti oameni de la care poţi învăţa multe lucruri, eşti îndrum