Am găsit-o! N-o să vă vină să credeţi, dar aşa este! Urmărind preţioasele indicaţii date de Kyle D. Faggo, fost director în Agenţia Centrală de Investigaţii, am descoperit locul unde a fost amplasată închisoarea amenajată de el personal. „Pe o stradă aglomerată din Bucureşti” – a relatat el, în stilul Agenţiei, pentru New York Times, ziarul căruia i-a făcut această dezvăluire fuminantă.
Dl. Foggo precizează că a construit trei închisori identice ( ca să-i facă pe talibani să nu ştie niciodată unde se află), una în Maroc, alta într-o suburbie a unui oraş important din Europa de Est (cât de estică?) şi cea de la Bucureşti. Personajul nu s-a apucat aşa, natam-nesam să dea în vileag cele mai mari secrete ale Agenţiei. A făcut-o aflându-se el însuşi în închisoare, cu o condamnare la trei ani pentru delapidare de fonduri. Probabil tocmai acelea destinate construirii anunţatelor centre de detenţie.
Revin la prima idee: locaţia din Bucureşti a închisorii a cărei existenţă oficialii români au negat-o şi o neagă cu încăpăţânare: o stradă aglomerată din Bucureşti. Este un indiciu fundamental şi căutarea unei astfel de străzi nu-ţi poate lua prea multă vreme. Iată, de pildă, bd. Magheru. Nu cred că e o alta mai aglomerată. Iar pentru amenajarea unei închisori pentru şase persoane e bun oricare dintre apartamentele existente aici. Nu mai rămâne decât să le luăm la rând şi să vedem în care dintre ele există dotările despre care vorbea dl. Foggo în interviul său: chiuveta sau cada pentru simularea înecului…
În mare, deci, problema e rezolvată. Avem strada aglomerată. Găsirea închisorii şi recunoaşterea ei de către autorităţile române este un fleac care ar rezolva definitiv problema căreia o importantă comisie europeană i-a dedicat timp îndelungat şi fonduri importante pentru a concluziona că închisorile au existat, dar nu se poate aduce nicio dovadă concretă e exi