* au venit peste 20 de meşteşugari din toată ţara
Zilele Brăilei, sărbătoare care a început încă din 10 august, au adus în oraş meşteşugari din toată ţara. Aceştia încântă brăilenii cu produsele muncii lor, însă de departe cei mai admiraţi sunt copiii de la Salcia Tudor, care încondeiază ouă chiar în faţa vizitatorilor. Profesoara Aurica Buzatu, cea care îi îndrumă, a spus că ei au învăţat meşteşugul în cadrul cercului "Micii încondeietori" care se desfăşoară în şcoală din primăvara acestui an. "Copiii sunt foarte încântaţi şi talentaţi. La numai o lună de la înfiinţarea cercului am participat la un concurs de ouă încondeiate la Ciocăneşti, judeţul Suceava şi am luat premiul I", a precizat profesoara Aurica Buzatu.
Copiii care fac demonstraţii în faţa publicului sunt: Mădălina Vrote, Melania Bereandă, Mădălina Popa, Nicoleta Sima, Răzvan Golea şi Gabriela Panait, cea care peste numai câteva zile va participa la un concurs de gen la Sibiu.
În cele 24 de standuri amenajate pe platoul din faţa primăriei sunt prezentate obiecte din lut realizate de meşteri din Corund - Harghita şi Baia Mare, şervete, covoare şi tapiserii din Braşov, Brăila şi Prahova, bijuterii din argint cu pietre semipreţioase sau din mărgeluţe de sticlă lucrate de meşteri din Bucureşti, Bistriţa Năsăud, Vrancea, Suceava şi Galaţi, obiecte decorative sculptate în lemn, lucrate de meşteri din Vădeni - Brăila, Târgu Lăpuş - Maramureş, sau flori uscate înrămate realizate de meşteri din Vaslui şi Ploieşti. Un tablou cu câteva flori de colţ, flori protejate de altfel în România, costa între 65 şi 75 de lei. Interesante au fost în acest an şi obiectele realizate din piele, de la tablouri, icoane sau coperte pentru cărţi, la portofele şi curele. Ele au fost prezentate de meşteri din Cluj. Sticlăria a fost adusă tocmai de la Fălticeni - Suceava, căciulile de blană prezentate de meşteri de la Ba