Cap Aurora este cea mai tânără, dar şi cea mai mică staţiune de pe litoralul românesc şi este apreciată de către turişti pentru liniştea pe care o oferă şi mai ales pentru peisajul deosebit. Faleza staţiunii este fragmentată în numeroase golfuri mici care sunt mărginite de diguri, realizate de pe vremea construirii primelor unităţi de cazare, în anul 1970. Plaja are un aspect de insulă tropicală, datorat peisajului şi hotelurilor situate foarte aproape de ţărm. Lucrul ce-i atrage însă, cel mai mult pe turişti este apa extrem de limpede. „De dimineaţă poţi să intri în mare până aproape de piept, iar dacă te uiţi în jos îţi vezi picioarele.
Este singurul loc de pe întreg litoralul unde am văzut o apă aşa de curată“, ne-a spus George Matei, de 62 de ani, din Bucureşti. Din păcate, în ultimii ani, plaja, care se întinde pe 500 de metri, s-a îngustat , iar intrarea în apă se face pe porţiuni pietroase, datorită proceselor de eroziune a plajei.
Preţuri reduse
Staţiunea se remarcă şi prin numele purtat de hoteluri, cu o singură excepţie, toate acestea fiind botezate după pietre preţioase. De asemenea, preţurile pentru o noapte de cazare sunt mai mici decât în staţiunile vecine. De exemplu, la un hotel de trei stele, pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă preţurile variază între 200 şi 220 de lei, iar la cele de două stele tarifele scad până la 150 de lei.
Cei care aleg unităţile de trei stele au inclus şi un mic dejun în aceşti bani. Una dintre nemulţumirile turiştilor o constituie faptul că în zona centrală a plajei accesul este condiţionat de închirierea unui şezlong, aşa că mulţi dintre ei preferă să meargă în partea „sălbatică” a golfului, unde este mai multă vegetaţie, dar şi mai multe pietre.