Cariera craioveanului a început în şcoala generală. Slăbuţ dar foarte arţăgos, viitorul luptător a participat la diverse concursuri, iar în prezent este antrenor în Reşiţa Profil
Născut - 9 martie 1974, la Craiova.
Studii - Şcoala de antrenori, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Familie - Căsătorit, două fete.
Pasiuni - Luptele, pescuitul
Aurel Cimpoeru este astăzi omul din spatele celor mai valoroşi luptători din Reşiţa. Este antrenor de lupte şi îi pregăteşte pe cei mai tineri luptători care vor duce numele Reşiţei pe culmi. Cu toate acestea, povestea craioveanului ascunde o vastă istorie în tainele luptelor de contact. Totul a început pe vremea copilăriei sale.
„Când eram copil eram slăbuţ şi foarte mic de statură. Îmi plăcea să am contact cu oamenii, eram mai arţăgos din fire. Atunci a venit la şcoală primul meu antrenor, Eugen Cârciumaru, şi diriginta i-a dat o listă cu câţiva copii mai năstruşnici. Eu eram cap de listă“, a povestit sportivul.
De acolo nu a mai fost mult până când micul Aurel s-a făcut remarcat. Antrenorul său a rămas impresionat şi uimit în acelaşi timp. Trei ani mai târziu a venit şi primul său titlu. A obţinut titlul de campion naţional la Campionatul Naţional Şcolar.
Munca l-a dus pe culmile succesului
Cea mai mare performanţă a lui Aurel Cimpoeru a venit după multă muncă. S-a clasat pe locul şapte la Campionatele Mondiale de Tineret în anul 1992, făcând aceeaşi performanţă şi la Campionatele Europene de Tineret în acelaşi an. „Deşi eram mai mici de vârstă, aşa erau vremurile atunci, nu ne duceau la competiţii de juniori cum îi ducem noi pe băieţi astăzi. În perioada următoare am câştigat câteva grandprix-uri, cel al Macedoniei în 1996, am şase titluri de campion naţional la seniori“, a spus luptătorul Cimpoeru.
Decizia lui Aurel Cimpoeru de a s