Organizat pentru prima oară la Sibiu, târgul de obiecte lucrate manual Bazart a fost un succes fiind vizitat de cîteva sute de sibieni. Chiar dacă numai în jur de 25 de artişti, cu sau fără diplomă au participat cu standuri în relaxantul spaţiu din curtea Librăriei Erasmus, unde s-a desfăşurat Bazart, vizitatorii au avut ce cotrobăi, ce admira şi ce cumpăra. Se poate spune că a lipsit kitch-ul, cele mai multe dintre obiectele expuse fiind lucrate cu mult bun gust. Pe standurile artiştilor veniţi din toate colţurile ţării s-au putut găsi de la cercei, indele, lanţuri, pandantive multicolore din ceramică, lemn sau metalpână la ghivece de flori decorate, origami şi blugi pictaţi cu motive florale, creaţi de o pictoriţă din Craiova, la preţul de 100 de lei.
Pe toată perioada Bazart-ului, deschis între 10 şi 19, un mix musical relaxant i-a însoţit pe vizitatori, care s-au putut opri la un ceai ecologic sau la o clătită servită dintr-un Citroen de epocă. Atmosfera au destins-o doi tineri studenţi care cochetează cu jongleria şi îşi spun Delinquent Duo.
Fetele din spatele Bazart
În spatele primului Bazart s-au aflat trei prietene, Aşexandra Pâzgu, Mădălina Zugravu şi Mădălina Bărdăuş, passionate de handmade. “Am văzut că în alte oraşe mai mari există astfel de târguri şi ne-am dorit să reunim şi la Sibiu creatorii, să facem un nucleu. Eu zic că pentru prima ediţie a fost bine, mai ales că a fost într-un spaţiu oarecum închis, pentru că în curtea Bisericii Evanghelice nu am primit aprobarea Primăriei. Vom încerca să îl organizăm măcar de două ori pe an” a spus Alexandra Pâzgu.
Semnalele pozitive au venit şi din Cartea de Oaspeţi, în care artiştii care au venit la Bazart şi-au spus părerea despre acest târg, mulţumiţi că au făcut şi vânzare şi toţi le-au încurajat pe organizatoare şi le-au asigurat că vor reveni.