Aproximativ 500 de metri cubi de saramură din Lacul II de retenţie de la Ocnele Mari au fost deversaţi azi-noapte, accidental în râul Olt. Autorităţile susţin că a avut loc o defecţiune la una din vanele staţiei de pompare a saramurii.
Soluţia salină, preluată din craterul format în Câmpul I de sonde a ajuns în râul Olt prin intermediul pârâului Sărat din Ocnele mari. Autorităţile dau vina pe o defecţiune la vanele staţiei de pompare dar susţin că au luat toate măsurile pentru a preveni o poluare de proporţii.
Craterul de la Ocnele Mari a înghiţit 1,5 hectare de vegetaţie
Ocnele Mari/ Familia Fetele va da statul în judecată la CEDO, să îşi facă dreptate
Ana Ciriperu a fost evacuată a treia oară din calea saramurii
Craterul de la Ocnele Mari a înghitit un hectar de teren
Prabusirea de la Ocnele Mari este unica în lume
Patru familii izolate din cauza saramurii GALERIE FOTO
Sapte familii asteapta ordin de evacuare
Saramura se apropie de Case la Ocnele Mari
Cod rosu de surpare la Ocnele Mari
Saramura care e pompată din caverna Câmpul I de sonde din Ocnele Mari a ajuns a azi-noapte şi în apele râului Olt. Vana unei staţii de pompare a saramurii s-a blocat. Din cauza defecţiunii saramura din lacul din Câmpul II de sonde a ajuns, astfel, în Pârâul Sărat care se varsă în râul Olt. „Azi-noapte vana unei pompe s-a blocat şi saramura din Câmpul II a ajuns în Pârâul Sărat, apoi în apele râului Olt. Conform estimărilor, în Olt au ajuns 500 de metri cubi de saramură. „Ca să diminuăm concentraţia de sare pe Olt, s-a dat drumul la cele două acumulări de la Râureni şi Govora. Concentraţia de cloruri nu a crescut pe râul Olt, iar fauna şi flora piscicolă nu au fost afectate”, a precizat, Ion Stoienescu, directorul Direcţiei Apelor Române Olt. Tot el a susţinut că, astăzi la ora 8.00 deversarea de sar