Vremea este perfecta pentru o iesire in natura cu familia, asa ca ce poate fi mai bun decat un picnic cu gratar, in cel mai pur stil romanesc, alaturi de prieteni si cei dragi?.
Publicatia britanica The Times l-a cooptat pe celebrul bucatar Gordon Ramsay pentru a impartasi cu lumea intreaga secretele mancarurilor facute la gratar.
1. Fii pregatit
Invitatii tai nu vor sa te vada luptandu-te sa aprinzi carbunii cand lor le e foame, asa ca asigura-te ca ai un avans bun inainte de ora de masa- carbunii trebuie sa arda cam 40 de minute inainte sa incepi sa gatesti prepararea mancarurilor. Ar trebui sa arate ca o patura de carbuni aprinsi la culoare, dar fara flacari.
Gordon prefera sa faca gratar pe gaz, deoarece are un control mai mare asupra intregului proces. Incalzeste in prealabil gratarul timp de 10 minute, dupa care da la mic pentru a evita arderea mancarii.
2. Nu invartiti carnea
Barbatilor le place la nebunie sa faca gratarul - de fapt, e aproape singura data cand se ofera sa preia controlul intr-o chestiune de bucatarie.
Din dorinta de a arata ca sunt foarte ocupati si implicati, se invart in permanenta in jurul gratarului, invartind prea des carnea, alimentand inutil focul, fara a lasa caldura sa-si faca efectul in timp.
Daca invarti prea des carnea nu ii dai ocazia sa se caramelizeze cum trebuie la exterior, si sporiti riscul ca aceasta sa nu se patrunda cum trebuie. De asemenea, va veti chinui mai mult sa o dezlipiti de gratar.
Daca infigi furculita in carne ca sa o intorci, probabil ca arati foarte macho, insa nu faci decat sa elimini sucurile naturale din carne, care se usuca si se intareste.
Mai mult, nu da cu ulei pe carne in timp ce se afla pe gratar, deoarece vei atata focul - fa aceasta operatiune inainte.
3. Nu te zgarci la