Două familii din localitatea ieşeană Scânteia şi-au condus astăzi morţii pe ultimul drum. Doi tineri, o femeie şi un bărbat, au fost jeliţi de sute de oameni
Citeşte şi:
Barierele însângerate ale judeţului
Patronii firmei care deţinea autobuzul de la Scânteia au fost citaţi de procurori
O comună în lacrimi-Doitineri zdrobiţi de tren sunt înmormântaţi astăzi
Doi din cei trei tineri salvaţi sunt în stare gravă
Catastrofa feroviară a făcut înconjurul lumii
Cea mai mare catasfrofă feroviară din Moldova din ultimii 100 de ani
13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren
Alte 11 familii se pregătesc să-şi îngroape morţii. Celelalte ceremonii religioase sunt programate pentru săptămâna viitoare.
Rudele persoanelor decedate în cea mai gravă catastrofă feroviară din Moldova în ultimii 100 de ani au început să-şi îngroape morţii. Cu lacrimi în ochi, localnicii din Scânteia şi-au luat astăzi rămas bun de la Dan Săcăleanu (30 de ani) şi Petrina Borangic (20 de ani). Conform oamenilor din localitate, tragedia Petrinei este cu atât mai mare cu cât tânăra se pregătea să devină mireasă.
În ceea ce-l priveşte pe Dan Săcăleanu, acesta este nepotul primarului din Scânteia, Fănică Săcăleanu. Bărbatul făcea naveta la Iaşi, unde lucra ca paznic de noapte la o firmă de construcţii.
„Fiul meu a fost concediat joi, iar vineri se ducea la Iaşi ca să-şi ia ultimii bani de la firmă“, a declarat Constantin Săcăleanu. Ultima navetă a lui Dan i-a fost însă fatală. În urma sa, bărbatul a lăsat o soţie şi un băiat de patru ani.
O familie şi-a pierdut doi membri
Catastrofa feroviară de la Scânteia a lovit cel mai tare în familia Chelaru. Dintre cei 15 pasageri ai microbuzului care a fost lovit de tren, nu mai puţin de patru proveneau din comuna Tăcuta, judeţul Vaslui. Fraţ