Copiii care mananca zilnic sandvisuri cu sunca si salam risca sa se imbolnaveasca mai tarziu de cancer la intestine, din cauza deprinderilor carnivore capatate in copilarie.
Cercetatorii britanici au descoperit ca produsele din carne procesata pot creste riscul aparitie cancerului la intestine, iar introducerea mezelurilor in alimentatia copiilor le va crea micutilor o deprindere periculoasa ce ii poate afecta pe termen lung, potrivt Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Fondul Mondial pentru Studierea Cancerului estimeaza ca in Marea Britanie ar putea fi prevenite aproximativ 3.700 de cazuri de cancer la intestin, daca toata lumea ar manca mai putin de 70 de grame de carne procesata in fiecare saptamana, adica echivalentul a trei felii de sunca.
Potivit expertilor britanici, parintii ar trebui sa inlocuiasca mezelurile din pachetul cu mancare al copilului cu produse mai sanatose si cat mai putin procesate, cum ar fi puiul, pestele sau branzeturile.
Organizatia a anuntat inca din 2007 ca, pe langa renuntarea la fumat, cea mai buna metoda de protectie impotriva cancerului este alimentatia sanatosa si mentinerea unei greutati normale.
Copiii care mananca zilnic sandvisuri cu sunca si salam risca sa se imbolnaveasca mai tarziu de cancer la intestine, din cauza deprinderilor carnivore capatate in copilarie.
Cercetatorii britanici au descoperit ca produsele din carne procesata pot creste riscul aparitie cancerului la intestine, iar introducerea mezelurilor in alimentatia copiilor le va crea micutilor o deprindere periculoasa ce ii poate afecta pe termen lung, potrivt Daily Mail.
Oamenii de stiinta de la Fondul Mondial pentru Studierea Cancerului estimeaza ca in Marea Britanie ar putea fi prevenite aproximativ 3.700 de cazuri de cancer la intestin, daca toata lumea ar manca mai putin d