Şefii deconcentratelor din Iaşi nu au primit vreo înştiinţare oficială privind disponibilizările până în acest moment
Pentru a nu fi luaţi pe nepregătite, majoritatea şi-au pregătit datele cu privire la posturile vacante blocate şi numărul de angajaţi care se încadrează la pensionare în acest an.
Se strâng rândurile funcţionarilor publici. Cele mai lovite instituţii sunt primăriile. Cum acestea primesc bani de la Bucureşti pentru a plăti o parte din salariile angajaţilor, vor fi nevoite să facă disponibilizări la sânge. În Primăria Iaşi lucrează în prezent 770 de angajaţi, iar estimările şefilor arată că, dacă ar fi să ţină cont de recomandările venite, ar trebui să mai rămână numai 250.
Mult mai calmă este situaţia în restul instituţiilor publice din oraş. Până în prezent, niciunul dintre şefii deconcentratelor nu au primit vreo adresă de la ministerele de resort referitoare la procentul de angajaţi pe care trebuie să-i disponibilizeze.
„Nu există nimic oficial. Noi am făcut în schimb o centralizare cu locurile vacante şi cu persoanele care mai au un pic şi ies la pensie“, a precizat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului. Ea a precizat că în total ar fi vorba despre 34 de locuri care ar putea dispărea din organigramă. Şi la Direcţia de Sănătate Publică s-au centralizat locurile, iar aici se discută doar de maxim zece posturi vacante.
Mult mai mare este numărul de locuri libere care se înregistrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. „Pentru că nu s-a mai organizat a treia etapă de angajări, avem în prezent blocate peste 100 de posturi. Abia în 2011 avem prima persoană care va ieşi la pensie“, a spus Ştefan Lazăr, şeful ISU Iaşi.
Poliţia este fruntaşă
Cel mai mare număr de locuri vacante din judeţ se înregistrează la Inspectoratul de Po