Britanicii, mari consumatori de bere, s-au întors cu mai puţini bani din vacanţă. Motivul este simplu: hotelierii şi patronii de restaurante din întreaga lume au scumpit berea. Sursa: lostateminor
Cele mai scumpe locaţii, din punctual de vedere al preţului unei halbe de bere, sunt cele din Emiratele Arabe Unite, la polul opus plasându-se cele din Panama, scrie Times în ediţia electronică, citând printprice.com.
Cele mai scumpe zece halbe
Pe ultima poziţie a topului se plasează Qatar, unul dintre statele care au înregistrat un ritm alert de creştere a economiei. Avantajul rezultatelor positive ale activităţii economice este faptul că autorităţile nu taxează veniturile. Însă, o halbă de bere tare costă circa 4 lire sterline, echivalentul a 19,52 de lei.
Un băutor de bere va plăti o sumă aproximativ egală şi pentru a savura licoarea preferată în Guineea Ecuatorială şi Andorra. În Islanda, preţurile sunt puţin mai mari, o halbă costând puţin peste 20 de lei.
Francezilor sunt recunoscuţi pentru vinurile pe care le produc. Pentru o halbă de bere, clientul va plăti în medie 21,1 lei.
Cei care visează la o vacanţă exotică în arhipelagul francez din Caraibe, Guadalupa, trebuie să ştie că vor plăti pentru o pintă de bere 23,4 lei. În Groenlanda, pentru acelaşi produs, turistul va plăti aproape 25 de lei.
Fiordul cu bere
Turiştii care vor să descopere misterele africane şi vizitează Republica Djibouti, situată în Cornul Africii, vor scoate din buzunar aproximativ 30 de lei pentru o halbă de bere rece.
Aceeaşi sumă o va plăti şi un turist în Ţara Fiordurilor, Norvegia.
Cea mai scumpă bere poate fi băută în Emiratele Arabe Unite. O pintă de bere costă aici aproape 35 de lei. Cei care doresc să deguste anumite specialităţi, vor scoate mai mulţi bani din