Un om cu totul special, emblematic.O rara avis care refuza orice fel de vulgaritate şi care trăia aşa, pe o planetă solitară. Un accident cerebral ni l-a răpit pe compozitorul care a dat viaţă "Anilor de liceu", Florin Bogardo.
Ieri, 16 august, Florin Bogardo ar fi împlinit 67 de ani. Vestea morţii sale a bulversat întreaga lume artistică şi nu numai. Florin Bogardo a trăit în discreţie toată viaţa şi tot aşa voia să şi moară. Născut în 1942, ca fiu al unui avocat înscris la Baroul din Drăgăşani, a început să studieze pianul încă de la vârsta de 5 ani cu renumita profesoară Cici Manta. În 1959, Bogardo compunea fantezii şi preludii pentru pian, lieduri, coruri, teme cu variaţiuni.
A studiat la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" şi după debutul la Mamaia, din 1963, cu piesa "Cum e oare?", s-a dedicat muzicii uşoare, melodiile sale de mare succes fiind interpretate de Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu, Mihaela Mihai, şi nu în ultimul rând, de el însuşi, timbrul de excepţie fiind uşor de recunoscut. Din 1972, Bogardo a încredinţat majoritatea melodiilor sale Stelei Enache, uneori făcând duet cu aceasta. Împreună au doi copii, un băiat şi o fată.
O VIAŢĂ DISCRETĂ
Stela Enache, soţia lui Florin Bogardo, adânc îndurerată de moartea soţului, a găsit totuşi în străfundul sufletului puterea de a sta de vorbă cu noi.
"Soţul meu a avut probleme cardiace de mult timp.
A fost internat la Institutul de Boli Infecţioase «Prof. Dr Matei Balş» pentru nişte investigaţii. Se pare că pe lângă boala de inimă a mai avut şi un stafilococ sau streptococ, nu ştiu ce anume.
Vineri dimineaţă a suferit un atac cerebral, a intrat în comă şi sâmbătă dimineaţă a murit. El era un tip căruia nu-i plăcea să fie în lumina reflectoarelor, modest, umil, foarte credincios, nu-i plăcea publicitatea de nici un fel. Viaţa noastră era o