Prima Casă poate impulsiona nu doar piaţa bancară, ci şi pe aceea a publicităţii. Miza campaniilor din toamnă este vânzarea de credite ipotecare într-un an dificil pentru sistemul bancar. Atunci când Ştefan şi Laura Avram, în vârstă de 28 şi, respectiv, 26 de ani, au semnat contractul de împrumut la sucursala BRD, primul din programul Prima Casă, nu puteau anticipa că gestul lor, filmat pentru jurnalele de ştiri ale principalelor posturi de televiziune, va fi mult mai
Prima Casă poate impulsiona nu doar piaţa bancară, ci şi pe aceea a publicităţii. Miza campaniilor din toamnă este vânzarea de credite ipotecare într-un an dificil pentru sistemul bancar.
Atunci când Ştefan şi Laura Avram, în vârstă de 28 şi, respectiv, 26 de ani, au semnat contractul de împrumut la sucursala BRD, primul din programul Prima Casă, nu puteau anticipa că gestul lor, filmat pentru jurnalele de ştiri ale principalelor posturi de televiziune, va fi mult mai productiv decât un spot de promovare. Difuzarea pe TV a momentului semnării contractului dintre bancă şi cuplul bucureştean a atras sute de români, în următoarele zile, în principalele sucursale ale BRD din ţară, potrivit cotidianului Evenimentul zilei. Specialiştii din publicitate susţin că un astfel de demers are potenţialul de a genera un word-of-mouth eficient în rândul publicului.
Posibilităţile de diferenţiere a ofertelor în acest program sunt extrem de limitate, majoritatea băncilor botezându-şi chiar produsele cu acelaşi nume: Prima Casă. De aceea, Alexandru Dumitrescu, deputy creative director la agenţia McCann Erickson România, este de părere că, pentru a avea succes, o primă condiţie este ca banca să aibă o cât mai mare expunere în mass-media pentru a se face rapid vizibilă. În schimb, dacă banca dispune de un buget mic, o comunicare cu forţă de impact poate s-o ajute.
Pentru promovarea acestui tip d