Profesor universitar şi cronicar sportiv arădeanul a elaborat o lucrare curajoasă, o enciclopedie a sportului, o istorie unică şi ilustrată. Profil
Născut - 1 ianuarie 1949
Studii - Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Ştiinţe Economice, Academia Mondială de Turism.
Ocupaţie - Profesor universitar, metodist la clubul AMEFA Arad
Neobositul Tiberiu Ţiganu are în spate o activitate intensă. După ce a absolivit IEFS-ul şi Facultatea de Ştiinţe Economice, a urmat şi cursurile Academiei Mondiale de Turism de la Geneva. Şi-a început activitatea didactică în orăşelul arădean Chişineu Criş, iar în prezent e profesor universitar.
Sportul a făcut parte, dintotdeauna din viaţa lui. A fost vicepreşedinte al Federaţiei de Tenis, apoi al celei de Lupte, participând la organizarea Universiadei din 1981. A văzut pe viu trei olimpiade, cea de la Munchen, cea de la Moscova şi pe cea de la Los Angeles, iar în anii ’70 a participat la dezvoltarea unui program UNESCO în Tunisia. A îndeplinit funcţia de vicepreşedinte la clubul “Astra Arad“, activând acum în cadrul aceleiaşi grupări, din postura de metodist.
Are 18 lucrări documentare publicate, toate în domeniul sportului şi turismului. În colaborare cu antrenorul emerit Gheorghe Biriş, a scris două cărţi vitale pentru istoria sportului arădean: “Clubul Sportiv Astra Arad la 90 de ani de activitate” şi “Olimpici arădeni”.
Enciclopedie pentru sportul arădean
Acum a acceptat o provocare mare de tot, dând drumul unui proiect complex: publicarea “Istoriei ilustrate a sportului arădean”. Lucrarea are trei volume, primul fiind lansat exact când oraşul de pe malul Mureşului celebra 110 ani de la disputarea primului meci desfăşurat în România după regulile oficiale. Date statistice, fotografii rare strânse în urma unui efort titan