Băimăreanul a reuşit să înscrie judeţul Maramureş pe harta fierbinte a raliurilor internaţionale din seria Dakar, după ce a organizat competiţii automobilistice timp de 27 de ani.
De Ioan Pop au auzit toţi împătimiţii sporturilor cu motor din Maramureş. Din 1981 încoace, când a organizat primul concurs automobilistic, nu este nicio competiţie automobilistică la care să nu participe în calitate de organizator. „Până în 1981 nici nu voiam să aud de maşini. Nici măcar nu aveam permis de conducere”, spune băimăreanul.
Primul concurs de maşini în 1981
Ioan Pop a lucrat timp de mai mulţi ani în cadrul Institutului de Cercetări Miniere din Baia Mare, unde a fost desemnat să se ocupe de organizarea competiţiilor sportive. „Organizam tot soiul de concursuri şi tabere pentru angajaţi şi copiii acestora”, arată Pop. Când i s-a propus să facă un echipaj de raliu, s-a îngrozit la auzul costurilor pe care le presupunea şi iniţial a refuzat. „Păi, un singur echipaj păpa clar bugetul alocat pentru 160 de oameni şi nu-mi puteam permite aşa ceva”, explică el. S-a lăsat convins mai mult de dragul prietenilor care au insistat, iar după prima competiţie la care a participat s-a „îndrăgostit” iremediabil de sporturile cu motor. „Cred că m-am lăsat convins când am simţit atmosfera din cadrul concursului, adrenalina, este o senzaţie care nu poate fi descrisă, dar sunt convins că iubitorii acestor sporturi mă înţeleg”, descrie Ioan Pop.
Timp de 12 ani a fost preşedintele ACR
După trei ani de organizat competiţii automobilistice, Ioan Pop şi-a luat şi permisul de conducător auto, iar în 1986 a preluat şefia Automobil Clubul Român, filiala Maramureş. „Cred că sunt un perfecţionist, pentru că îmi place întotdeauna să fac parte dintre cei mai buni”, arată iubitorul sporturilor cu motor. A preluat ACR-ul pe penultimul loc din ţară. După do