Usain St. Leo Bolt era deja considerat unsportiv de exceptie dupa cele trei recorduri olimpice stabilite la Beijing in 2008, insa performanta sa de la Mondialele de la Berlin (a alergat 100m in 9.58 secunde) l-a propulsat pe sprinter-ul jamaican in istoria atletismului. Nimeni nu a mai doborat un record mondial cu peste zece sutimi de secunda in proba de 100 m de cand a inceput sa fie folosit cronometrul electronic.
Bolt are 23 de ani, iar ascensiunea sa a inceput in 2002, la Mondialele de juniori, cind jamaicanul a stabilit un record mondial in proba de 200 m, devenind cel mai tanar sportiv din istorie care cucereste aurul.
Corpul meu e precum micul dejun, prinzul si cina. Nu ma gindesc la ele, pur si simplu le am Usain Bolt Medaliile de aur au inceput sa curga in perioada junioratului, iar proba de 200 m a devenit specialitatea lui Bolt. In 2003, jamaicanul a suferit prima dezamagire: la 17 ani, Bolt ravnea sa se intreaca cu cei mai buni sprinteri ai lumii la Mondialele de la Paris, insa o conjunctivita a pus capat viselor sale.
Desi a tras tare la antrenamente sa fie in forma pana la debutul competitiei, oficialii Federatiei jamaicane i-au interzis sa concureze, considerandu-l prea tanar si fara experienta.
Nu pot trai decit in Jamaica. La primul concurs in strainatate mi-era atit de dor de-acasa incit aproape ca am plins Usain Bolt Usain Bolt a trecut la profesionisti in 2004, sub indrumarea antrenorului Fitz Coleman. Tanarul atlet devenea din ce in ce mai bun, iar colegiile americane l-au bombardat cu oferte de studiu in Statele Unite, dar Bolt a ales sa ramana si sa se antreneze in Jamaica. La finalul lui 2006, Bolt era al 5-lea in topul sprinterilor.
Adesea considerat un atlet cu un potential imens, dar lenes si superficial, Bolt si-a contrazis detractorii la Jocurile Olimpice de la Beijing, cu ajutoru