Şase martori şi învinuiţi au fost chemai în cursul zilei la audieri, de către procurorii DNA, în dosarul "2 mai", dosar în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, este unul dintre învinuiţi.
Procurorii anticorupţie le vor prezenta învinuirile persoanelor prezente la DNA, pentru care s-a început urmărirea penală şi vor audiaţi mai mulţi martori. În prezent, în acest dosar, sunt şapte persoane puse oficial sub acuzare. Unul dintre învinuiţi este directorul Direcţiei Economice din Ministerul Tineretului, Paul Diaconu.
A fost pusă sub acuzare şi şefa de cabinet a fostului ministru Monica Iacob Ridzi, Ileana Cazan şi a fost audiată astăzi, împreună cu persoana care s-a ocupat de caietele de sarcini pentru licitaţie, Lelia Preoteasa.
Acuzaţii foarte grave
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, s-a prezentat, vineri, la DNA, unde a stat aproximativ o oră, declarând, la ieşire, că procurorii i-au prezentat învinuirile în dosarul "Ziua Tineretului" şi că a cerut un termen pentru a-şi pregăti apărarea. Ridzi a spus că procurorii nu i-au prezentat nici un fel de probe noi şi că se va prezenta la DNA ori de câte ori va fi chemată. Tot vineri, procurorii DNA i-au prezentat învinuirile unui alt funcţionar din MTS.
Avocatul Monicăi Iacob Ridzi, Alexandru Chiciu, a susţinut, vineri la ieşirea din DNA, că semnătura fostului ministru nu apare pe niciun ordin de plată din dosarul "2 Mai".
Solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi a fost adoptată pe 27 iulie de plenul Camerei Deputaţilor.
Monica Iacob-Ridzi este acuzată de comiterea infacţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără dre