Cântă hip-hop de peste patru ani pe scenele din Iaşi şi din ţară. După o pauză de câteva luni, este hotărât să revină cu un proiect muzical de impact.
A debutat în 2005 pe scena Casei de Cultură a Studenţilor dintr-o... întâmplare. A primit rolul unui tânăr care avea probleme cu drogurile. „Era o poveste de cartier care includea, pe lângă dansuri de societate, dans modern, teatru, şi părţi de hip-hop, de care mă ocupasem eu. Apoi am început să scriu piese, să am concerte“. Cam de pe atunci a rămas publicului ieşean ca X-Klus.
X-Klus care organiza evenimente la CCS şi care ştia să ofere ieşenilor spectacole adevărate cu săli pline până la refuz. Acelaşi X-Klus promova rapperi în cadrul „100% Rap Live“, oferindu-le celor „mici“ şansa de a evolua în faţa publicului şi de a-şi demonstra abilităţile. În cei patru ani, de când el însuşi urcă pe scenă alături de trupe mari sau rapperi de mult cunoscuţi, a cântat în mai toată ţara sau chiar în Republica Moldova şi Marea Britanie.
„La Chişinău a fost o experienţă cu totul unică. Cei prezenţi ştiau versurile şi cântau cu mine. A fost extraordinar“. Mereu pe drumuri, dintr-un oraş în altul, şi-a găsit energia doar în aplauzele publicului. În paralel, a încercat să facă rapul mai prietenos cu... fetele. Pentru că cei care nu îi spuneau X-Klus, îi spuneau Gentleman. „La concerte mi-am dat seama că publicul feminin e destul de numeros şi că sunt puţine piese adaptate pentru fete. Am încercat să fac şi asta“.
Pauza de re-creare
În restul timpului, redevenea Lucian Ţurcanu, tehnician de lumini la Casa de Cultură a Studenţilor, cel care are grijă ca şi spectacolele altora să arate bine. Şi cum Sala Gaudeamus e cam singura pe care o poate oferi Iaşiul artiştilor, au fost luni întregi în care trebuia să renunţe cu totul la propriile concerte şi să se ocupe de evenimente. După a