Tahiti: alimentaţie ancestrală formată din preparate simple, cu mult peşte şi vegetale. Dar şi aici au pus stăpânire hamburgerii, biscuiţii, băuturile carbogazoase, îngroşând hidos siluetele femeilor şi bărbaţilor.
Jessica Azyade, profesoară de dans, stabilită în insulă, este îngrozită de numărul în creştere alarmantă al supraponderalilor şi obezilor. Este motivul pentru care ea a pregătit regimul tahitian, bogat în proteine naturale, inspirat din alimentaţia tradiţională a insulei.
Este simplu de respectat, agreabil şi eficient, spune Jessica. Cum cântarul îi arată că a luat 1-2 kilograme, Jessica aplează imediat la regimul Tahiti. De asemenea, îl recomandă elevilor ei de la şcoala de dans. Jessica spune că a conceput un regim care să redea corpului silueta şi zvelteţea, fără ca acesta să fie supus unor constrângeri sau abateri de la modul natural de viaţă. Regimul Tahiti este opusul dietelor triste şi fade, cum sunt cele care promovează consumul nelimitat de carne. Dimpotrivă, regimul Tahiti presupune culoare, savoare exotică şi discretă, condimente autohtone care nu sunt picante...
Pentru meniul principal sunt necesare multe fructe, legume, peşte, foarte puţină carne şi grăsimi, iar zahăr, zero. Regimul Tahiti ne ajută să revenim la obiceiul de a mânca produse crude, neprelucrate, care n-au trecut prin nici un proces industrial, ne asigură dieteticianul Muriel Servais. De altfel, punctul forte al regimului îl reprezintă consumul de produse crude, în special peşte, ceea ce ne asigură un aport substanţial de nutrienţi valoroşi. De asemenea, regimul face risipă de ierburi aromate proaspete, de vanilie, de nucă de cocos, revenirea la greutatea la normală neînsemnând un chin.
Regimul Tahiti nu este unul de durată. În doar patru zile poţi să te anunţi la un rendez-vous şi să dai lovitura. Pentru că vei uimi cu o mină