Cluj-Napoca conduce în topul tranzacţiilor imobiliare încheiate în prima jumătate a acestui an, cu transferuri de proprietăţi în valoare totală de 18 milioane de euro, fiind urmat de Bucureşti, cu tranzacţii de 14,5 milioane de euro, potrivit celui mai recent studiul al companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis (CBRE). După 3 ani consecutivi în care investitorii ţinteau sectorul de retail, în primul semestru din 2009 sectorul hotelier a preluat conducerea, cu 60% di
Cluj-Napoca conduce în topul tranzacţiilor imobiliare încheiate în prima jumătate a acestui an, cu transferuri de proprietăţi în valoare totală de 18 milioane de euro, fiind urmat de Bucureşti, cu tranzacţii de 14,5 milioane de euro, potrivit celui mai recent studiul al companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis (CBRE).
După 3 ani consecutivi în care investitorii ţinteau sectorul de retail, în primul semestru din 2009 sectorul hotelier a preluat conducerea, cu 60% din volum.
Valoarea totală a tranzacţiiilor din perioada analizată a fost de 56 de milioane de euro, cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani, de 17 ori mai mic decât volumul înregistrat în perioada similară din 2008 şi de trei ori mai mic decât cel din partea a doua a anului trecut.
Lipsa lichidităţilor forţează tranzacţiile
„În Bucureşti au fost făcute investiţii la costuri mari, iar exitul ar fi în condiţii nefavorabile. Proprietarii ar vinde în pierdere. În Cluj-Napoca, dezvoltările au fost realizate de investitori autohtoni mai demult şi acum îşi permit un exit la un preţ mai mic. Scad din marja de profit, dar nu sunt în pierdere. Mulţi sunt forţaţi să vândă din lipsa lichidităţilor“, a declarat pentru capital.ro Dan Ioan Popp, preşedintele Impact, unul din principalii dezvoltatori activi la nivel local.
Potrivit lui Ioan Popp, Bucureştiul este un pol de atracţie pentru investitori de