După ce au aprobat o licitaţie de trei milioane de lei pentru 20 de ceasuri stradale, edilii au realizat că nu au bani. Sumele ce ar fi trebuit alocate pentru ceasuri, cruci şi flori vor rămâne momentan la buget.
Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că a renunţat la ceasurile care ar fi trebuit să populeze spaţiul verde din Bucureşti şi la proiectul amplăsării unei cruci din flori la Patriarhie. Cele două „fantezii“ iniţiate de Adminsitraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) din cadrul Primăriei Capitalei ar fi costat municipalitatea aproape 3.300.000 de lei.
Licitaţiile acestora vor fi astfel oprite, după ce edilii au realizat brusc că în vreme de criză achiziţia de mobilier urban nu reprezintă o urgenţă, în ciuda faptului că au fost aprobate iniţial. „Am decis oprirea achiziţiei de ceasuri publice, anularea realizării monumentului arhitectural de la Patriarhie şi achiziţia de mobilier urban, considerându-l prea scump şi nu foarte urgent. Vom analiza toate proiectele de investiţii şi vom face o reprioritizare a lor”, a declarat Oprescu.
Autorităţile strâng cureaua
Potrivit anunţului de participare publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii, ALPAB intenţiona să contracteze „lucrări de reparaţie, recondiţionare, înlocuire şi punere în funcţiune a unor ceasuri din Municipiul Bucureşti”, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei.
De asemenea, strategia de economisire a municipalităţii se bazează şi pe renunţarea la un monument în formă de cruce, din flori, care urma să fie amplasat în parcul Unirii şi ar fi costat alte 300.000 de lei. Crucea de flori din faţa Patriarhiei ar fi reprezentat, potrivit proiectului, „simbolistica acestei instituţii, respectiv credinţa creştină a poporului român“.
Chiar dacă bucureştenii vor folosi, în următoarea perioadă ceasurile perso