Un turn de apă de pe fosta platformă a Lubrifinului, începuse să se încline asemenea mult mai celebrului monument italian. Totuşi, vecinii din blocurile aflate la mai puţin de 100 de metri nu au apreciat „minunea”, astfel că au făcut plângere la Primărie. Firma de demolări angajată s-a pus pe treabă şi în două zile a dat turnul jos, cu un buldozer special.
De când fosta platforma Lubrifin, de pe strada Hărmanului, a fost vândută, mai toate clădirile au fost dărămate. În locul vechii rafinării se va înălţa, falnic, un cartier rezidenţial, dar pentru asta este necesar ca toate clădirile vechi să fie rase de pe faţa pământului. Probabil din cauza crizei economice, demolările s-au desfăşurat foarte lent.
Un vechi turn de apă, care ajungea la înălţimea unui bloc de 7 etaje, începuse să se încline. Clădirea, înaltă de 22 de ani, ajunsese să fie la fel de înclinată precum Turnul din Pisa, însă acest lucru nu a produs încântare. La 100 de metri de acel turn de apă se află blocuri şi case de la marginea cartierului Scriitorilor. Speriaţi că geamurile sau chiar structura de rezistenţă a blocului ar putea fi afectată, vecinii au făcut plângere la primărie. „În urma sesizărilor primite de la localnici, care se plângeau că şantierul a devenit un focar de infecţie, am somat firma de demolări să urgenteze lucrările. Aceasta avea autorizaţie pentru demolarea tuturor construcţiilor de pe platformă”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
După intervenţia Primăriei Braşov, firma de demolări s-a pus pe treabă. În două zile turnul a fost dărâmat. Fără dinamită, cu ajutorul unui buldozer special. Localnicii dorm mai liniştiţi acum, ştiind că turnul nu se va dărâma accidental. „Acum suntem mai împăcaţi, nu-mi mai este teamă. Dar cu câteva seri înainte am auzit o bufnitură grozavă. A trepidat blocul”, ne spune o locatară din blocul ve