Deşi sunt destul de dureroase tatuajele sunt tot mai des folosite ca „accesorii” ale trupului. Preţurile acestora pornesc de la 50 lei şi ajung la câteva sute de mii.
Cei care vor să-şi înfrumuseţeze trupul pot apela pe lângă chirurgia estetică şi la tatuaje. Băimărencele sunt fruntaşele clasamentului când vine vorba de întreţinerea corporală. „Cele mai multe cliente sunt femeile. Ele vor să-şi pună frumuseţea în valoare şi prin «picturile» corporale”, spune Matei Burcea, cel care tatuează trupurile băimărencele.
De trei ani de când s-a apucat de tatuaje, prin mâinile lui au trecut o mulţime de băimăreni. În fiecare zi trec pragul salonului aproximativ trei-patru persoane.
50 lei un tatuaj
Preţurile „picturilor corporale” pornesc de la 50 de lei şi ajung până la câteva mii de lei. „Cel mai scump tatuaj pe care l-am făcut a costat 1.500 de lei şi erau două aripi de înger. Le-am „însemnat” pe spatele unui bărbat care-şi dorea un desen destul de mare”, afirmă Matei.
Preţurile tatuajelor diferă în funcţie de mărimea lor, dar nu şi în funcţie de culoare. Pentru a-şi accesoriza trupul cei care vin au posibilitatea să-şi aleagă modelul preferat dintr-un catalog. „Am şi clienţi care-şi doresc ceva unic şi atunci ori îşi aduc un desen de acasă, ori îmi cer sfatul şi eu le desenez ceva în funcţie de preferinţe şi în funcţie de locul în care-şi doresc tatuajul”, subliniază Matei.
Prima dată se imprimă modelul pe piele cu ajutorul foii de transfer, iar dacă clientului nu-i convine se fac modificările de rigoare. Apoi se trece la baterea conturului cu tuş cu ajutorul a cinci-şase ace, după care se umple tot tatuajul, în funcţie de unde şi lumini.
Tatuajele mici se fac pe parcursul unei şedinţe de două-trei ore. Cele mari necesită aproximativ trei şedinte. Dureros este faptul că tatuajele nu se fac sub e