Vara aceasta a adus o premieră pe piaţa eco românească. S-a lansat Biogood, primul lanţ de magazine cu alimente fără pesticide, antibiotice sau organisme modificate genetic.
Dacă treci prin Dorobanţi, pe Strada Beller, un banner imens îţi semnalează existenţa în apropiere a unui magazin Biogood. Pe Strada George Călinescu, la numărul 4. Acesta are şi un frate geamăn în Complexul Comercial Feeria din Băneasa. "Sunt primele două magazine din, estimăm noi, un total de patru în Bucureşti, după care vom începe expansiunea în provincie", a declarat Gabriela Mătăchescu, managing partner Biogood.
INVESTIŢIE DE UN MILION DE EURO
Ideea deschiderii acestui lanţ de magazine a apărut din... necesitate. Gabriela Mătăchescu era consumator de produse eco. Şi nu găsea pe piaţa noastră cele necesare mesei zilnice. "Există magazine, s-au apucat alţii înainte, dar probabil din pricina greutăţilor legate de asigurarea logisticii necesare unei astfel de afaceri, au început să aducă doar chestii care au termen de valabilitate lung. Ori acelea nu erau alimente din care ai fi putut să te hrăneşti zi de zi, şi am zis: «Domnule, vreau să aduc şi alimente de bază, legume, fructe, lactate, dar şi mezeluri, carne şi peşte, deşi eu sunt vegetariană»", a explicat ea.
Aşa că, împreună cu doi asociaţi, a pornit la drum. Proiectul a demarat în ianuarie 2009. Posibilii furnizori au fost căutaţi la BioFach, cel mai mare târg de profil desfăşurat în Germania. După multă muncă şi o investiţie care s-a ridicat până acum la un milion de euro, la 11 iulie s-a deschis magazinul din Dorobanţi şi la 25 iulie cel din Feeria. Din start, Biogood s-a poziţionat ca fiind un lanţ de magazine. Premium. "Aşa cum ne-am creionat noi strategia, a avea un singur magazin premium, în zonă premium, nu este o variantă sustenabilă", a explicat Gabriela Mătăchescu.
CARNE Î