Compania canadiană Sterling Resources a anunţat pentru primul semestru al anului o pierdere de 2,8 milioane de dolari canadieni (1,8 milioane euro). Cele mai proaste rezultate au fost obţinut în trimestrul doi: -1,7 milioane dolari canadieni (-1 milion euro).În principal, pierderile au fost cauzate de creşterea dobânzilor la creditele contractate în trecut, scăderea dobânzii la conturile companiei, majorările costurilor legate de compensarea angajaţilor precum şi amortizarea cheltui
Compania canadiană Sterling Resources a anunţat pentru primul semestru al anului o pierdere de 2,8 milioane de dolari canadieni (1,8 milioane euro). Cele mai proaste rezultate au fost obţinut în trimestrul doi: -1,7 milioane dolari canadieni (-1 milion euro).
În principal, pierderile au fost cauzate de creşterea dobânzilor la creditele contractate în trecut, scăderea dobânzii la conturile companiei, majorările costurilor legate de compensarea angajaţilor precum şi amortizarea cheltuielilor pentru noi investiţii.
Spre deosebire de alte companii care au trecut pe pierdere anul acesta după ce anul precedent aveau profit, Sterling Resources a fost şi anul trecut pe pierdere, dar cu sume în minus mai mici. Concret, în primul semestru al anului trecut, compania a obţinut un minus de 1 milion de dolari canadieni.
Sterling este cunoscută la noi în ţară pentru faptul că a primit în concesiune de exploatare de la ANRM (Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale) perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, aflate în zona revenită României ca urmare a clarificării la Haga a litigiului cu Ucraina. Guvernul Emil Boc apreciază că acel contract între ANRM şi Sterling nu ar fi legal şi a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest sens. Instituţia a confirmat faptul că verifică în prezent legalitatea actului.
Compania mai are î