Timp de trei zile Brăila a respirat. Timp de trei zile, în oraşul în care de regulă nu se întâmplă mai nimic, a fost forfotă. Mii de brăileni au ieşit din case - ceea ce se întâmplă atât de rar în oraşul nostru - încât, chiar şi numai pentru asta, ar trebui să fim bucuroşi. S-a întâmplat ceva, ceva mai mult ca niciodată. Fiecare dintre noi s-a regăsit într-unul sau altul dintre evenimente, fiecare dintre noi a luat din Zilele Brăilei ceea ce i-a fost mai aproape de suflet.
Cârcotaşii însă, nu. Sunt indignaţi. S-au cheltuit bani. Mulţi, spun ei, tocmai acum pe timp de criză. Da, aşa e. E criză. Da, aşa e, s-au cheltuit bani, circa 1 miliard de lei din bugetul Primăriei. Dar unde e problema?! Era normal să se cheltuie nişte bani. Să înţeleg din toate aceste reproşuri că noi, brăilenii, nu merităm?
Când Zilele Brăilei erau iarna, de Sf. Nicolae, şi nu prea se putea face mare lucru, eram un oraş de dobitoci care nici măcar de ziua lor nu erau în stare să se distreze. S-a făcut mare tam-tam, iar Zilele Brăilei au fost mutate vara. Dar tot nu e bine - pentru petreceri se cheltuie bani.
Să fie clar, respect punctul de vedere al tuturor celor care şi-au asumat public responsabilitatea să critice decizia edilului de "a risipi" bani pe distracţii. În special respect poziţia Dianei Tuşa. Dar, în acelaşi timp, nu pot să nu remarc injusteţea argumentelor ei. Cu atât mai mult cu cât vin din partea unui liberal. "Nu vreau să spun aici ce s-ar fi putut face cu banii alocaţi party-ului autorităţilor locale. Vreau doar să întreb, la iarnă, câţi brăileni vor sta în frig pentru că autorităţile locale nu vor mai avea bani pentru ajutoarele de căldură?", spune deputatul PNL Diana Tuşa.
Nu ştiu. Astă iarnă, acum două, trei... zece ierni, câţi vor fi fost? Întreb doar...
Nedrept, zău. Adică noi, cei care nu întindem mâna la comunitate pentru tot fel