Carentele de fier sunt principalele cauze ale aparitiei anemiilor. Fierul este preluat, de cele mai multe ori din alimentatie, iar atunci cand nu este asimilat corect de catre organism, se administreaza sub forma de pastile.
In acest caz, solutia de a ne transforma intr-un alt Popeye Marinarul si a manca spanac, o sursa sigura de fier, nu poate avea efect, informeaza whfoods.com.
Medicii americani cred insa ca cel mai sanatos tratament este acela de prevenire si nu de combatere. Ei recomanda astfel sa consumam spanac de cate ori dorim, pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii organismului.
Desenul animat nu este in totalitate o fictiune. Popeye Marinarul devenea mai puternic numai cu o gura de spanac, iar acest lucru este adevarat si demonstrat stiintific.
Consumul regulat de spanac previne aparitia bolilor oaselor (osteoporoza, artrita), dar si a celor digestive si cardiovasculare.
Flavonoidele au cel mai important nivel de substante antioxidante. Ajuta la o buna asimilare a vitaminei C si E si au un rol determinant in dilatarea arterelor pulmonare, imbunatatind astfel circulatia sangelui de la nivelul inimii.
Cercetatorii americani au descoperit ca spanacul contine 13 astfel de flavonoide, care actioneaza precum agenti de prevenire a cancerului, prin proprietatile sale.
Spanacul este o sursa bogata in vitaminele K, E, mangan, magneziu si fier in principal. Daca este consumat in mancare, fiert, el isi pierde, in proportie de 50%, continutul de vitamina K.
Trateaza-te cu spanac
In cazul femeilor, consumul de spanac se recomanda pentru tratarea cancerului la san si ovarian, iar la barbati in cazul cancerului la prostata.
Fiind o sursa bogata de vitamina K, spanacul protejeaza sistemul osos. Calciul si magneziul continut pun si ele "umarul" l