Procurorii americani au acuzat un barbat pentru furtul datelor aferente a 130 de milioane de carduri de credit si debit, scrie BBC News. Oficialii spun ca acesta este cel mai importat caz de furt de identitate din istoria Statelor Unite.
Furtul de date bancare a fost pus in aplicare pentru prima data in octombrie 2006.
Oficialii sunt de parere ca Albert Gonzalez, 28 de ani, alaturi de doi complici rusi, a caror identitate este inca necunoscuta, au patruns in sistemele de plata ale retailerilor, printre care si lantul 7-Eleven. Procurorii afirma ca acuzatii intentionau sa vanda datele.
In prezent nu este cunoscut ce date au fost vandute si cate au fost ulterior utilizate pentru a realiza plati frauduloase. Cei ce investigheaza cazul spun ca este de regula imposibil sa cuantifici impactul unor asemenea furturi asupra posesorilor de conturi si carduri.
Doua capete de acuzare si 25 ani
Daca va fi condamnat, Gonzalez ar putea primi o pedeapsa de pana la 20 de ani de inchisoare pentru frauda, si alti cinci ani pentru conspiratie. El va fi nevoit de asemenea sa plateasca o amenda de 250.000 de dolari pentru fiecare dintre cele doua capete de acuzare. Avocatul apararii nu a putut fi contactat pentru declaratii.
Gonzales a utilizat o tehnica complexa cunoscuta sub denumirea de "SQL injection attack" pentru a dezactiva obstacolele si pentru a patrunde in retea, avand intentia sa fure informatii, potrivit Departamentului de Justitie al Statelor Unite.
Printre victimele sale corporatiste se numara Heartland Payment Systems - procesor de plati cu cardul, lantul de magazine universale 7-Eleven si lantul de supermarketuri Hannaford Brothers, potrivit Departamentului de Justitie.
Conform rechizitoriului, grupul a cautat sistemele de plata cu carduri de debit si credit pe care victimele sale le utilizau, le-a atacat retelele si a trimis da