A ajuns profesoară şi directoare a liceului în care a învăţat şi i-a avut colegi pe foştii profesori, printre elevii săi numărându-se inclusiv primarul Andrei Volosevici şi soţia acestuia.
A urmat Facultatea de Matematică-Fizică la sugestia profesoarei de fizică şi acum spune că dacă ar mai avea de ales ar merge pe acelaşi drum. „În clasa a X-a, într-o excursie pe care am organizat-o cu şcoala la Bucureşti, eu nu am mai avut loc cu colegii mei şi m-am nimerit în acelaşi compartiment cu profesoara de fizică. Şi dânsa m-a întrebat ce facultate vreau să urmez şi mi-a sugerat să aleg această cale”.
A plâns în primul an de facultate
La facultate pe care a urmat-o au fost 900 de candidaţi pe 150 de locuri, iar după proba scrisă, care era eliminatorie, au mai rămas 450.
„Una dintre prietenele mele care se pregătise şi în particular faţă de mine care nu aveam posibilităţi picase şi mă gândeam că acelaşi lucru o să mi se întâmple şi mie, dar am intrat, iar tatăl meu, când m-a văzut pe listă, a început să plângă de bucurie”, spune Aurelia Solomon. La început i-a fost greu în facultate şi de multe ori plângea pentru că ceea ce i se preda era total diferit faţă de ceea ce învăţase în liceu.
A obţinut un post la liceul în care învăţase
În 1962, în acelaşi an în care a terminat facultatea s-a căsătorit şi până să obţină semnătura pe repartiţia care îi fusese acordată pentru un post în învăţământul superior a plecat în luna de miere. „Rectorul care trebuia să semneze repartiţia era plecat din ţară şi atunci am plecat şi eu, cu speranţa că în toamnă o să iau repartiţia. Însă, când m-am întors, postul îi fusese repartizat altcuiva şi mi se sugera să optez pentru un post în Braşov sau Targu-Mureş”, spune profesoara.
Atunci a hotărât să predea în învăţământul liceal şi a solicitat un post la liceul la care învăţase