Corcoduşele pe langa vitamine conţin mult fier, magneziu, calciu si fosfor. Corcoduşele verzi se folosesc la acritul ciorbelor. În amestec cu alte fructe, se utilizează la prepararea marmeladei, deoarece asigură o gelificare mai bună, iar marmelada se păstrează timp mai îndelungat, fără să mucegăiască. Din aceste fructe se mai prepară un suc revigorant şi tonifiant, care vă potoleşte setea repede, sirop, compot şi jeleu. Sucul este recomandat în cazuri de hipovitaminoză, în afecţiunile respiratorii acute, în boli ale stomacului. De asemenea, sucul este uşor purgativ. Corcoduşele sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt. Tot din corcoduşe se face vin sau ţuică.
Corcoduşele pe langa vitamine conţin mult fier, magneziu, calciu si fosfor. Corcoduşele verzi se folosesc la acritul ciorbelor. În amestec cu alte fructe, se utilizează la prepararea marmeladei, deoarece asigură o gelificare mai bună, iar marmelada se păstrează timp mai îndelungat, fără să mucegăiască. Din aceste fructe se mai prepară un suc revigorant şi tonifiant, care vă potoleşte setea repede, sirop, compot şi jeleu. Sucul este recomandat în cazuri de hipovitaminoză, în afecţiunile respiratorii acute, în boli ale stomacului. De asemenea, sucul este uşor purgativ. Corcoduşele sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt. Tot din corcoduşe se face vin sau ţuică.