De mic copil mergea singur la pescuit iar la vârsta de doar 12 ani a devenit campion naţional la acest sport. Profil
Născut - 27 august 1957, Orşova
Studii - Facultatea de Geologie şi Inginerie Fizică
Carieră - Inginer geolog
Familie - Căsătorit, doi copii
Cu toate că meseria pe care o practică îi ocupă tot timpul, Alexandru Oprişan încearcă să profite de puţinul timp liber şi pleacă la pescuit ori de câte ori are ocazia.
Arădeanul spune că a avut norocul să se nască la malul Dunării, locul unde pasiunea pentru pescuit este la ordinea zilei. „Multe pasiuni nu poţi avea în acea zonă. Dunărea şi frumuseţile m-au ajutat să valoric un sport pe care mulţi îl privesc ca fiind unul plictisitor. Nu e deloc adevărat. Pescuitul e o adevărată provocare pentru mine”, a spus inginerul.
Relaţia dintre pescar şi peşte
Bărbatul descrie pescuitul ca pe o încercare de comunicare între tine ca persoană şi peştele ce urmează să-l scoţi la suprafaţă. Alexandru a mai spus că în urma acestei pasiuni a reuşit să-şi cultive perseverenţa. Încă din copilărie obişnuia să plece singur la pescuit. Nu îi era teamă că îl prinde întunericul sau că se va întoarce acasă cu sacoşa goală. Plăcerea de a sta pe malul Dunării, de a privi razele soarelui şi de a simţi răcoarea muntelui sunt deliciul fiecărui minut de pescuit.
„De când mă ştiu pescuiesc. La vârsta de 12 ani, dacă îmi aduc bine aminte, am devenit campion naţional la acest sport. Cu toate că îl practicam doar din plăcere, am reuşit de-a lungul anilor să mă perfecţionez tot mai mult. Am investit treptat în ustensile şi nu ratam niciun weekend fără să merg la pescuit”, a mărturisit Alexandru Oprişan.
Cele mai plăcute momente din viaţa unui pescar sunt clipele când sportivii se strâng în jurul focului, după o zi petrecută în linişte